ЧУБРИЛОВИЋ: СРПСКА ЈЕ ОРГАНИЗОВАНИЈИ ДИО У БИХ :: Semberija INFO ::

 

ЧУБРИЛОВИЋ: СРПСКА ЈЕ ОРГАНИЗОВАНИЈИ ДИО У БИХ


Недељко Чубриловић , предсједник Народне скупштине Републике Српске који је и предсједник Демоса, рекао је да из Републике Српске долазе позиви на договор у БиХ који ће имати дужи рок трајања од било ког наметнутог рјешења.

​- Непризнавање Републике Српске од одређених политичких елита из других народа сигурно доноси проблеме у БиХ'', рекао је Чубриловић и упозорио да један народ у БиХ покушава да оствари доминацију у односу на друга два, што не води ка стабилности ових простора.

- Било је крајње вријеме да политички представници Републике Српске укажу на нелогичности које се дешавају у БиХ кроз одређене одлуке Уставног суда БиХ и појединих међународних представника'', став је Недељка Чубриловића.
Чубриловић је мишљења да је потребан већи степен јединства у Републици Српској по питању виталних интереса српског народа. Истакао је да је Република Српска организованији дио БиХ у коме сви нивои власти функционишу.
Што се тиче Демоса, како је казао, ова партија је корективни фактор на политичкој сцени Републике Српске и БиХ. О стању у Демосу предсједник ове партије рекао је да задовољан стањем у странци.

- Страначка инфраструктура Демоса је развијена у свим дијеловима Републике Српске. Имамо препознатљиве људе и сва истраживања говоре да на наредним изборима можемо рачунати на изузетно добар резултат. Наш основни мото је разумијевање и компромис'', прецизирао је Недељко Чубриловић.