МАЛБАШИЋ ГАСИ “ЦЕГЕР” И ОТПУШТА РАДНИКЕ ? :: Semberija INFO ::

 

МАЛБАШИЋ ГАСИ “ЦЕГЕР” И ОТПУШТА РАДНИКЕ ?


Foto
Бањалучки сервис за доставу хране и намирница “Цегер”, у власништву породице Веселка Малбашића, престаје са радом 30. априла, а радницима су најављени откази.

Одлуку о престанку рада централе у Бањалуци, те пословних јединица у Мостару, Бијељини, Источном Сарајеву и Приједору донијела је Скупштина предузећа.

“Због посљедица изазваних нелојалном конкуренцијом, усљед којих је дошло до значајног смањења пословних активности и обима посла, послодавац је извршио анализу прихода и оцјену финансијских могућности друштва и утврдио да није у могућности да срвисира све обавезе и да одржи текућу ликвидност”, наводи се у Одлуци која је у посједу ЦАПИТАЛ-а.

Радницима који имају уговор о раду на одређено, уговор о пробном раду или уговор о допунском раду, радни однос престаје истеком датума назначеног у уговору а најкасније 30 априла.

Они који имају уговор о раду на неодређено вријеме радни однос престаје 30. априла, а отказни рок износи 30 дана и почео је тећи 1. априла.


 
Одлука истакнута на огласној табли предузећа

“Радници који су радили непрекидно двије године, заједно са априлском платом биће исплаћена и отпремнина у складу са Законом о раду”, стоји у Одлуци коју потписује директор “Цегера” Борис Томић.

Према посљедњим доступним подацима из привредних регистара у Српској, предузеће је у 2020. години пословало са губитком од 166.804 КМ, а 26 запослених је остварило приходе од 993.610 марака.

Директор Сервиса је Борис Томић који се није јављао јављао на телефон, али зато јесте бањалучки бизнисмен Веселко Малбашић, који је основао предузеће.

Он тврди како се „Цегер“ не гаси већ уједињује са сервисом „Корпа“ као и да радници неће бити отпуштени.

„То су два домаћа бренда која су се објединила како би се борила против глобалиста. Заједно наступамо у свим градовима и то ће бити лакше финансијски поднијети. Сви достављачи ће остати“, тврди Малбашић.

(Цапитал)