Током појачане контроле саобраћаја евидентирано 366 прекршаја :: Semberija INFO ::

 

Током појачане контроле саобраћаја евидентирано 366 прекршаја


На подручју Полицијске управе Бијељина у периоду од 18.04. до 24.04.2022. године спроведена је регионална акција појачане контроле учесника у саобраћају са посебним акцентом на контролу возача под дејством алкохола и опијата, контролу возача „двоточкаша'' и контролу кориштења елемената пасивне безбједности.                 
 
Током акције контролисан је 941 учесник у саобраћају од чега је 366 учесника  санкционисано,  док је према 14 лица примјењена мјера задржавања лишење слободе.  Због вожње у алкохолисаном стању санкционисано је и искључено из саобраћаја 104 возача, док су  четири  возача искључена због вожње под утицајем  на опијате, лијекове или  психоативне супстанце. Контролисано је 39 возача „двоточкаша“ од којих је 13  санкционисано, а због некориштења елемената пасивне безбједности санкционисан је 241 учесник у саобраћају.
 
Полицијска управа Бијељина  ће и у наредном периоду наставити са спровођењем активности везане за безбједност учесника у саобраћају те апелује на све учеснике у саобраћају да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.
 
 
                                                                          ЗА   ПОРТПАРОЛА  ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ          
                                                                                                                                                                        
                                                                                                   Споменка Ненић