Бајрамска порука реису-л-улеме: Радост није потпуна, ако се не подијели с неким :: Semberija INFO ::

 

Бајрамска порука реису-л-улеме: Радост није потпуна, ако се не подијели с неким


Реису-л-улема Исламске заједнице (ИЗ) у Босни и Херцеговини Хусеин-еф. Кавазовић упутио је поруку поводом Рамазанског бајрама, који према Таквиму ИЗ пада у понедјељак, 2. маја.

- Испостили смо ево и овај рамазан и трудили се бити на висини рамазана, ничим не нарушити његову светост. И било нам је лијепо и угодно. Рамазански амбијент је пун видљивих и невидљивих угођаја и благодати. Молим Аллаха да нам прими сва наша рамазанска настојања, да се наши поступци позитивно одразе и на живе и на умрле.

Бајрам је празник пун радости. Подијелите ту радост са својим породицама, родбином, пријатељима и комшијама. Посјетите драге људе, али и болесне, напуштене и усамљене и обрадујте их нечим, и не заборавите сиромашне. Радост није потпуна, ако се не подијели са неким. Свима вама у Босни и Херцеговини, домовинским земљама и свијету честитам наступајуће дане Рамазанског бајрама. Бајрам шериф мубарек олсун! - каже се у бајрамској поруци реису-л-улеме.

Централна бајрамска свечаност Ријасета ИЗ у Босни и Херцеговини бит ће одржана у Гази Хусрев-беговој џамији у Сарајеву, гдје ће бајрамску хутбу казивати реису-л-улема Хусеин-еф. Кавазовић.

Бајрам-намаз ће се клањати у 6.17 сати.


МИНА / Препород