ПОЧЕЛА ЕКСХУМАЦИЈА ТИЈЕЛА МУАМЕРА ЗУКОРЛИЋА, ЧЕТИРИ ПРСТЕНА ОСИГУРАЊА ОКО ГРОБЉА :: Semberija INFO ::

 

ПОЧЕЛА ЕКСХУМАЦИЈА ТИЈЕЛА МУАМЕРА ЗУКОРЛИЋА, ЧЕТИРИ ПРСТЕНА ОСИГУРАЊА ОКО ГРОБЉА


Foto
Почела је ексхумација тијела бившег предсједника Странке правде и помирења, народног посланика и некадашњег муфтије Муамера Зукорлића на гробљу у Орљу, јавио је РТС.

Зукорлић је преминуо у новембру прошле године.

Син преминулог, Усаме Зукорлић предао је Републичком јавном тужилаштву 11. априла лабораторијске налазе који, како је рекао, показују да његов отац није умро природном смрћу, већ да је отрован.

Виши суд у Новом Пазару донио је одлуку да процес ексхумације и обдукције тијела Муамера Зукорилића обави Међународни стручни тим састасвљен од обдуцената из Србије, БиХ и Њемачке.

Процес ће надгледати тужилац Тужилаштва БиХ.

Усаме Зукорлић рекао је да је једна лабораторија утврдила да постоји висока вјероватноћа да је Муамер Зукорлић отрован тешким металима, а друга да је отрован храном. Обдукција ће бити рађена у општој болници у Новом Пазару, а тијело ће бити сахрањено у дворишту Алтуналем џамије.

Због прописа правосудних органа којима су тачно утврђени услови у којима се изводи процес није доступан приступ медијима и јавности.

Сви прилази који воде према Орљу и гробу или мезару Муамера Зукорлића су под контролом полиције.

До самог гробља у селу Орље немогуће је прићи, направљена су четири прстена које осигуравају припадници Полицијске управе Нови Пазар, а медијима је такође забрањено снимање и фотографисање.

(Глас Српске)