СЕДМИЦА ЦРВЕНОГ КРСТА: У СЛУЖБИ ХУМАНОСТИ 5.000 ВОЛОНТЕРА :: Semberija INFO ::

 

СЕДМИЦА ЦРВЕНОГ КРСТА: У СЛУЖБИ ХУМАНОСТИ 5.000 ВОЛОНТЕРА


Foto
Сваки дан је повод за промоцију хуманитарних вриједности, порука је волонтера уочи Свјетског дана и седмице Црвеног крста, која се обиљежава од 8. до 15. маја.

Тим поводом, организације Црвеног крста широм Српске, идуће седмице ће дијелити пакете помоћи најугроженијим грађанима, традиционално ће посјетити акушерска одјељења у болницама, старачке домове као и вртиће, како би се дјеца већ у најранијем добу упознала са хуманитарним радом.

– Недјеља Црвеног крста почиње 8. маја, што је уједно и датум рођења Анри Динана, оснивача ЦК. Током седмице интензивираћемо наше активности у циљу промоције како саме организације тако и свих вриједности за које се Црвени крст залаже- поручио је Стефан Лопатић, из стручне службе Црвеног крста РС. 
Он је прецизирао да ова организација окупља око 5.000 волонтера у Српској, од чега 500 најактивнијих.

Црвени крст РС ове године обиљежава и значајан јубилеј, 30 година преданог рада.

Како и ви можете помоћи рад Црвеног крста:

Сваки грађанин може постати члан Црвеног крста плаћањем годишње чланарине у симболичном износу од 1 КМ за младе и 2 КМ за одрасле. Чланарина се може платити појединачно или колективно у школским установама, предузећима, мјесним организацијама или у Градској организацији.

Сваким радним даном, можете дати свој допринос, поклањањем очуване или нове одјеће, обуће, кућних потрепштина, играчака, употребљивог намјештаја који ће се прослиједити социјално – угроженом становништву.

Можете се укључити у хуманитарне акције које Црвени крст организује.

Рад Црвеног Крста можете помоћи новчаним донацијама и прилозима.

Можете постати добровољни давалац крви, јер је то једно од најхуманијих човјекових дјела. Пријавите се у Црвени крст у Актив добровољних давалаца крви.

(Српска Инфо)