Миличевић одустао од кандидатуре за члана Предсједништва, отворен пут Шаровићу :: Semberija INFO ::

 

Миличевић одустао од кандидатуре за члана Предсједништва, отворен пут Шаровићу


БАЊАЛУКА - Предсједништво СДС-а данас ће у Бањалуци одржати сједницу на којој би требало бити говора о кандидату ове странке за члана Предсједништва БиХ и готово је извјесно да ће то бити лидер странке Мирко Шаровић, након што је предсједник Главног одбора СДС и начелник општине Теслић, Милан Миличевић одустао јод потенцијалне кандидатуре.
 


Медији у Српској преносе да је Миличевић је упутио писмо члановима Предсједништва СДС-а  уочи данашњег састанка који треба да се одржи у Бањалуци, а у којем их обавјештава да не жели да доведе до подјела у партији те да стога одустаје од могуће кандидатуре.

Миличевић  је тако оставио отворен пут Шаровићу да он буде кандидат те странке за члана Предсједништва БиХ на изборима у октобру ове године.


Иако се очекивало да ће СДС на данашњој сједници званично именовати кандидата те странке за члана Председништва БиХ, извор Српскаинфо из ове странке истиче да се то, ипак, неће десити.

– На данашњој сједници Предсједништва СДС неће бити изабран кандидат за члана Предсједништва БиХ на предстојећим изборима. Кандидата ће именовати Главни одбор СДС на сједници која би се требала одржати у наредне двије седмице – тврди њихов извор из СДС.

Он додаје да је Миличевић у писму упућеном члановима Предсједништва СДС навео да данас не може доћи на сједницу јер његов млађи син Јован постаје љекар, па ће присуствовати одбрани његовог дипломског рада.

– Иако су организатори упознати с тим, иако сам то неколико пута наглашавао, заказати сједницу Предсједништва СДС баш у том моменту када ја нисам у могућности присуствовати из наведених разлога, говори много. Ипак, потребно је да вам се обратим, а пошто сам (не)свјесно онемогућен да присуствујем самој сједници, то чиним на овај начин – навео је Миличевић у писму упућеном члановима Предсједништва БиХ.

Он је даље навео да је СДС, као највећа опозициона партија требала одавно да спроведе процедуру избора кандидата за једну од појединачних функција за предстојеће изборе те да га што прије промовише и крене у кампању.

Он у писму истиче да је процедура одабира кандидата требало да прође кроз Општинске и Градске одборе Српске демократске странке, што није учињено, а сада је за то касно.

Миличевић даље наводи да сматра да предсједник странке, Мирко Шаровић већ дуго ствара предуслове и амбијент за своју кандидатуру на коју по мишљењу многих има право као лидер.

Миличевић открива да му је управо Шаровић на прошлој сједници Предсједништва предложио да до сљедеће сједнице, а која се одржава данас, размисли о повлачењу своје кандидатуре “да не би дошло до подјеле у странци и прегласавања те да се предсједнику СДС омогући кандидатура”.

– Као рационалан човјек са много политичког и животног искуства желим предсједнику СДС, који својом функцијом има право првог избора, успјешну кампању и да нас са својим личним оптимизмом доведе до побједе – стоји на крају писма, преносе медији.


Глас Српске