ГОВЕДАРИЦА НАПУСТИО ТРКУ ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА СДС, ПРУЖИО ПОДРШКУ ШАРОВИЋУ :: Semberija INFO ::

 

ГОВЕДАРИЦА НАПУСТИО ТРКУ ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА СДС, ПРУЖИО ПОДРШКУ ШАРОВИЋУ


Вукота Говедарица, актуелни лидер СДС, потврдио је данас у Источном Новом Сарајеву да се неће поново кандидовати за предсједника странке и да своју подршку даје Мирку Шаровићу.

Говедарица је истакао да он нема креативност да се не замјери режиму и истакао да вјерује у побједу Мирка Шаровића.

– Шаровић је личност која може да окупи СДС – нагласио је Говедарица.
Говедарица је честитао Шаровићу на резултатима које је направио у Савјету министара БиХ као министар спољне трговине и економских односа Босне и Херцеговине.

Он је истакао да је новом предсједнику потребно јаче позиционирање у странци.

– У томе морамо да учествујемо сви, а врло је битно да се промијени понашање појединаца у странци – рекао је Говедарица.

Захвалио се општинским организацијама које су га подржале и замолио да своју подршку преумјере на Шаровића.
Мирко Шаровић се захвалио Говедарици на подршци и истакао да су очи  цјелокупне јавности усмјерене на унутарстраначке изборе у СДС.

– Заједничка процјена је да се направи консолидација СДС, да странка буде препознатљивија и другачија у односу на остале  – додао је Шаровић.

Он додаје да кад је у питању власт на нивоу БиХ није било никаквих разговора и да је сасвим легитимно стварати политичка партнерства, те да ће СДС на свој начин учествовати.

– У овом тренутку нема услова за коалицију са СНСД, али то не значи да не треба да имају нормалан политички дијалог – поручио је Шаровић.