ОБНОВЉЕНА ЛИНИЈА ПЕКИНГ - БЕОГРАД, АВИОН ДОЧЕКАО ВУЧИЋ :: Semberija INFO ::

 

ОБНОВЉЕНА ЛИНИЈА ПЕКИНГ - БЕОГРАД, АВИОН ДОЧЕКАО ВУЧИЋ


Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је, на београдском аеродрому "Никола Тесла" гдје је јутрос дочекан први авион кинеске авиокомпаније Хајнан ерлајнс која је послије четири године обновила редовне директне летове на релацији Пекинг - Београд, да Србија прва у региону има директан лет за Кину.

Вучић је најавио да ће и Ер Србија успоставити летове до Пекинга од септембра или октобра.

- Ово су велике ствари, стигао је Хајнанов авион А330 - 300, нешто мањи ће бити бити авион Ер Србије од септембра или октобра А330-200, са 258 сједишта. И купићемо још један А330 и могу да најавим још једну линију за Чикаго.

Спајаћемо Запад и Исток и летјећемо свуда и то у региону само из Београда - рекао је Вучић.



Најавио је да ће авион Ер Србије за Кину носити име по нашем научнику Михајлу Пупину.

Истакао је да су наше везе са Кином истински искрене и пријатељске и да се и даље развијају.

Очекујемо да ћемо до краја године да потпишемо и споразум о слободној трговини чиме ће бити отворен простор за још унапређење сарадње, казао је Вучић.

Авион је дочекан традиционалним поздравом воденим шмрковима.

Хајнан ерлајнс ће између главних градова Кине и Србије саобраћати засад само суботом, због ковид ограничења која још увијек постоје у Кини.

Авион ће након једанаесточасовног лета из Кине у Београд долазити ујутру око осам часова, а за Кину се враћати у 15 часова истог дана.

Хајнан ерлајнс је почео да саобраћа од Пекинга до Београда преко Прага у септембру 2017. године, али су летови обустављени крајем 2018. године.
 
(Тањуг)