Министар Петричевић: Бијељина има одличне индустријске зоне :: Semberija INFO ::

 

Министар Петричевић: Бијељина има одличне индустријске зоне


Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић и градоначелник Мићо Мићић, разговарали су о привредној ситуацији на подручју Бијељине. Петричевић је оцијенио да је Бијељина један од најбољих примјера како треба да изгледају индустријске зоне.

-Ми ћемо настојати да у наредном периоду обезбиједимо потенцијалне улагаче, конкретно из Србије којима ћемо предочити најбоље услове са којима располаже, како Бијељина, тако и цијела Република Српска”, рекао је Петричевић. Он је истакао да је Семберија позната и по прерађивачким капацитетима, када је у питању пољопривреда, а за прерађивачку индустрију меса, као и кондиторских производа, већ постоје интересовања инвеститора из Србије. Градоначелник Мићо Мићић, поздравио је долазак министра Петричевића са сарадницима јер у Бијељини постоји више од  1. 000 привредних друштава и око 2. 000 предузетника и гдје се много ради по питању стварања услова за побољшање привредног амбијента.

-Сматрам да управо Министарство привреде и предузетништва треба да буде спона Владе Републике Српске и локалних заједница лако би дошло до побољшања привредног амбијента који ће резултирати да привредници и предузетници добију мање порезе и доприносе, те веће и равномјерније подстицаје, рекао је Мићић.