Станаревић: Република Српска води паметну политику :: Semberija INFO ::

 

Станаревић: Република Српска води паметну политику


Дионица ауто-пута Вукосавље-Брчко једна је од најважнијих како за Републику Српску и Србију, тако и за ФБиХ, поручио је ово гостујући у Централним вијестима АТВ-а Слободан Станаревић, в.д. директора ЈП "Аутопутеви Републике Српске".

"Вриједност пројекта дионице ауто-пута Вукосавље-Брчко је 330 милиона евра, са свим каматама. Дионица је дужине 33 километара, односно 10 милиона евра коштаће километар што је просјек. Рок за извођење је три године, са гарантним периодом на још двије године. Начин финансирања је преко кинеских банака. Дионица је једна о централних на будућем ауто-путу Бањалука-Београд, јако битна. Са том дионицом и проласком кроз Брчко, која је сљедећа дионица, која је јако битна како Републици Српској и Србији тако ФБиХ, због крака који води према Тузли и Сарајеву. Пред нама је изазовна дионица, што се тиче саме Републике Српске, односно снаге, када је свугдје у свијету заостај, да имамо такве инвестиције", рекао је Станаревић те додао:

"Република Српска води паметну политику. Немамо само један начин финансирања да се ослонимо само на Европу, ту су и банке из Кине, као и концесије", каже Станаревић.


АТВ