Кијев: Гранатиран град Запорожје; Пентагон шаље нову помоћ Кијеву :: Semberija INFO ::

 

Кијев: Гранатиран град Запорожје; Пентагон шаље нову помоћ Кијеву


КИЈЕВ, МОСКВА - Рат у Украјини улази у 225. дан. У Херсону и Запорожју се настављају борбе. Украјинске снаге тврде да напредују и заузимају све више мјеста на југу. Москва поручује да прегрупише снаге у Херсону, да је зауставила напредовање украјинских снага и да се оне повлаче из Артјомовска. Додатни опрез у НАТО-у након нових Путинових потеза. Пентагон шаље нову помоћ Кијеву.

09:26 Кијев: Руси дроновима камиказама напали области Одесе и Николајева

Оперативна команда украјинске војске "Југ" саопштила је да су током јучерашњег дана руске снаге дроновима камиказама напале Николајевску и област Одесе, преноси Укринформ.

Према тврдњама јужне војне команде, снаге ПВО према прелиминарним подацима обориле су шест беспилотних летјелица.

09:24 Проруске власти: У гранатирању Доњецке области убијена три цивила

Украјинске оружане снаге гранатирале су Доњецку област 57 пута у посљедња 24 сата, а у нападима су убијена три цивила и рањено шесторо, саопштиле су проруске власти те области.

У саопштењу се наводи да украјинске снаге користе ракете и артиљерију, укључујући НАТО пројектиле калибра 155 мм, као и минобацаче и ракетне бацаче, а да су на ову област испаљене укупно 254 гранате.

Наведено је да се под украјинском ватром нашло десет насеља и да је оштећено 12 кућа и пет објеката цивилне инфраструктуре, преноси Тас.

07:57 Кијев: Двије особе страдале у гранатирању града Запорожје

Најмање двије особе страдале су током ноћи у руском грантирању града Запорожје, саопштио је на Телеграму регионални начелник Олександр Старух.

Додао је и да је најмање пет особа под рушевинама, као и да се наставља акција спасавања.

Старух је раније изјавио да је у гранатирању града Запорожја уништено неколико стамбених зграда, те да је дошло до пожара, као и да спасиоци извлаче људе из рушевина.

06:31 Гранатиран град Запорожје, спасиоци извлаче људе из рушевина

Регионални начелник Олександр Старух рекао је да је у синоћњем гранатирању града Запорожја уништено неколико стамбених зграда, дошло је до пожара, а има и повријеђених.

"Као резултат неријатељских напада, у граду су избили пожари. Могуће је да има жртава. Спасиоци већ извлаче људе из рушевина", навео је начелник у објави на Телеграму.


Агенције / Глас Српске