Возачи опрез, магла смањује видљивост :: Semberija INFO ::

 

Возачи опрез, магла смањује видљивост


БАЊАЛУКА - Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по мјестимично влажним коловозима, а дуж ријечних токова и у котлинама магла смањује видљивост.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске возачима савјетују опрезну вожњу, прилагођену условима на путу.

Због радова на магистралном путу Градишка - Нова Топола - Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један - Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја, преноси Срна.

Због санације магистралног пута Мостар - Невесиње у дневном термину обустављен је саобраћај од Невесиња до ентитетске границе.

Возила се преусмјеравају на алтернативне путне правце Невесиње - Зијемље - Руишта - Мостар или Невесиње - Берковићи - Столац - Мостар.

Успорено, због радова, вози се на дионици ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, те на путевима Бањалука - Српске Топлице, Градишка - Нова Топола - Клашнице, Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/, Челинац - Котор Варош, Челинац - Укрина, Теслић - Подјезера /ентитетска граница/.

Саобраћај је због радова успорен и у тунелима "Чељиговићи" на дионици магистралног пута Лапишница - Љубогошта и "Стамболчић" на путу Пале - Подграб.

У току су радови на путевима Стари Мајдан - Бањалука, Бакрачуша - Невесиње, Приједор - Стара Ријека, Приједор - Козарац, Србац - Горња Вијака - Разбој, Разбој - Тедин Хан и Тедин Хан - Теслић.

Због реконструкције раскрснице на укрштању Улице Цара Лазара и магистралног дионице магистрапног пута Соколац - Подроманија, измјењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због опасности од појаве клизишта, на регионалном путу Стари Угљевик - Главичице забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа "Рудинг", у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран - Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље - Доња Трнова - Главичице - Мезграја. Забрана се не односи на возила Рудника и Термоелектране "Угљевик".

Клизишта успоравају саобраћај и на дионици магистралног пута Фоча - Горажде, у мјесту Филиповићи и на регионалном путу Укрина - Горња Вијака.

Због одржавања спортске манифестације "Други бањалучки маратон", данас ће бити измијењен режим у одвијању саобраћаја у више улица у Бањалуци. Због радова на дионици Житомислићи - Почитељ, обуставља се саобраћај у терминима од 9.00 до 12.15 и од 13.15 до 15.00 часова.

На магистралном путу Тарчин - Брадина због радова обустављен је саобраћај и преусмјерен на возне траке новоизграђене поддионице ауто-пута Тарчин - Иван у оба смјера, без наплате путарине од Влакова до Брадине.

Због радова на уградњи опреме у тунелу "Црнаја" на дионици Коњиц - Јабланица у ноћним часовима од 22.00 до 7.00 часова, саобраћај се одвија једном траком, наизмјенично.

Због изградње обилазнице Доњи Вакуф, саобраћај је обустављен на раскрсници магистралних путева у Доњем Вакуфу и преусмјерен на привремену обилазницу.

На магистралном путу Јајце - Доњи Вакуф због радова у тунелу "Скела" током дана саобраћај се одвија наизмјенично једном траком.

У ноћним часовима, од 22.00 до 6.00 часова саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Спорије, због радова, саобраћај се одвија и на дионици ауто-пута Зеница сјевер - Зеница југ.

На граничним прелазима нема дужих задржавања. 


Независне новине