Грубешић : Запримљена пријава СНСД-а против чланова ЦИК-а :: Semberija INFO ::

 

Грубешић : Запримљена пријава СНСД-а против чланова ЦИК-а


- Тужилаштво БиХ запримило је пријаву Секретаријата СНСД-а против чланова Централне изборне комисије БиХ /ЦИК/ БиХ и упутило је у процедуру, потврдио је данас Срни портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић.

Он је навео да је, осим ове, запримљена и пријава ЦИК-а против предсједника СНСД-а Милорада Додика због његове изјаве о члановима ове комисије.

Грубешић је појаснио да су обје пријаве запримљене у уторак, 11. октобра, путем електронске поште и упућене у даљу процедуру, како налаже закон, а налазе се код поступајућих тужилаца, који предузимају активности неопходне за доношење тужилачке одлуке.

"Тужилаштво БиХ поступа у складу са законом и позитивним прописима и није добра било каква политизација наведених предмета у медијима за селективне конструкције и дезинформације", навео је Грубешић.

Додик је у уторак, 11. септембра најавио да ће СНСД поднијети кривичне пријаве против чланова ЦИК-а због нарушавања права другога на фер правни поступак, односно онемогућавање жалбе на наредбу ЦИК-а о поновном пребројавањау гласова за предсједника и потпредсједника Републике Српске.

Он је нагласио да је ЦИК донио одлуку о поновном пребројавању гласачих листића за предсједника Републике Српске без законског упоришта.

Додик је рекао да су чланови ЦИК-а БиХ извршиоци својих политичких партија, да се члан ЦИК-а Вања Бјелица - Прутина састала са лидером СДС-а Мирком Шаровићем и добила упутства како да ради, а да предсједик ЦИК-а Суад Арнаутовић све жели да уради против Срба и Републике Српске.

(Независне)