Опозиција у Српској одбила да им чланови ЦИК-а БиХ уруче сертификате :: Semberija INFO ::

 

Опозиција у Српској одбила да им чланови ЦИК-а БиХ уруче сертификате


БАЊАЛУКА - Чланови Централне изборне комисије БиХ (ЦИК) Суад Арнаутовић и Јован Калаба напустили су Народну скупштину РС након што им је речено да посланици из реда опозиције не прихватају да им они уруче сертификате којим се потврђује да су добили мандате.

Наиме, посланици ПДП и СДС раније од предвиђеног су преузели цертификате у стручној служби Народне скупштине РС, чиме су практично одбили чим руковање са представницима ЦИК БиХ.

Као разлог овог потеза опозиције свакако се може узети њихов став да не прихватају резултате избора за предсједника Републике Српске, након што ЦИК није уважио њихове жалбе на, како су тврдили, бројне неправилности током изборне ноћи.

Медији преносе и да чланови ЦИК-а нису добили позив за конститутивну сједницу Представничког дома Парламента БиХ јер би их, како сазнајемо, дочекао сличан сценарио.

Подсјетимо, у 12 часова треба да почне конститутивна сједница 11. сазива Народне скупштине Републике Српске, на којој ће заклатве положити новоизабрани посланици, као и новоизабрани предсједник Републике Српске и српски члан Предсједништва БиХ.


Независне новине