Бореновић: Ко је кога преварио Додик Изетбеговића или Изетбеговић Додика :: Semberija INFO ::

 

Бореновић: Ко је кога преварио Додик Изетбеговића или Изетбеговић Додика


Све ће зависити од тога да ли ће бити усвојен АНП и активиран МАП или не, поручио је Бореновић.

Док не буде познат одговор на питање о активацији МАП-а и увајања Годишњег националног програма неће бити познато ко је кога преварио, Бакир Изетбеговић Милорада Додика или обрнуто, тврди предсједник ПДП-а и заступник у државном Парламенту Борислав Бореновић у изјави за Ослобођење.

Према његовим ријечима, још увијек је непознато шта тачно доноси споразум којег су јучер потписали челници СДА Бакир Изетбеговић, СНСД-а Милорад Додик и ХДЗ-а БиХ Драган Човић, јер сви различито тумаче овај документ и из њега извлаче оно што њима одговара.

- Кључно питање је да ли ће бити активиран МАП, односно да ли ће бити усвојен Годишњи национални програм или не. Ако буде усвојен АНП то ће значити да је Изетбеговић побиједио Додика, а ако се не буде ишло ка усвајању и активацији МАП-а значит ће да је Додик побиједио Изетбеговића. Још ниједан од њих није дао јасан одговор на ово питање. Ако не буде одговора на ово питање то ће значити да је споразум резултат трулог договора у којем се неће знати ко је кога преварио. Ово мени не личи на озбиљан договор озбиљних политичких партија - казао је Бореновић.

Посебно истиче да ће, захваљујући овом споразуму, БиХ и њени грађани у наредних неколико година бити заточеници ових политичких опција.

- Одговорност за овакво стање сноси и СДА, која је кроз Народну скупштину РС дала СНСД-у и четвртог делегата у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ, а кроз кантоначне скупштине четвртог делегата ХДЗ-у у истом дому - додао је Бореновић.

Напоменуо је и како ниједан одпотписника споразума још није говорио о томе какав ће бити програм дјеловања владајуће коалиције у наредном периоду, односно како намјеравају рјешавати најважније проблеме са којима се суочавају грађани БиХ, као што је одлазак младих, корупција, лоша економска ситуација и низак животни стандард људи.

- Видјели смо да су већ договорили расподјелу ресора, али они се најлакше договоре око подјеле фотеља, односно расподјеле плијена - закључио је Бореновић.

oslobođenje.ba