Након сједнице Скупштине СДС-а у Бијељини: Усвојене измјене Статута СДС-а :: Semberija INFO ::

 

Након сједнице Скупштине СДС-а у Бијељини: Усвојене измјене Статута СДС-а


Сједница Скупштине Српске демократске странке одржана је у доброј и конструктивној атмосфери, изјавио је вршилац дужности предсједника СДС Милан Милићевић након што је данас у поподневним сатима завршена Скупштина СДС-а у Бијељини.

Милићевић је изјавио да је ово посљедња сједница Скупштине СДС-а у овом сазиву, јер ће нова сједница бити одржана након што се заврше унутарстраначки избори и конституише нова скупштина странке.

“Најважније је то што смо усвојили измјене Статута СДС-а које ће допринијети да Странка буде пуно оперативнија, бржа и енергичнија. Поједноставили смо структуру Странке. Уважен је стари захтјев Актива жена СДС-а, да 40 одсто жена буде у свим органима странке, гдје је то могуће. Странка ће постати пуно оперативнија, формираће се оперативни штабови на нивоу Предсједништва СДС-а, на нивоу предсједништава општина и градова.



Измјене Статута допринијеће већој оперативности у раду


У питању је оперативни теренски рад у којем такви штабови, практично, постају изборни штабови у вријеме изборне кампање. Ријеч је о људима који широј јавности нису познати, али они су ти који познају сваког човјека и сваки мјесни одбор. Ми ћемо измјенама Статута направити добру подлогу за унутарстраначке изборе чији се завршетак очекује у мају наредне године. Тада ћемо имати изборну скупштину у новом сазиву и тада ће бити изабран предсједник СДС-а и Главни одбор странке”, изјавио је Милићевић, нагласивши да је данашња Скупштина прихватила оставке досадашњег предсједника странке Мирка Шаровића, као и оставке бивших чланова Предсједништва СДС-а.



Унутарстраначким изборима до новог квалитета и нове енергије

“Тиме смо, нови састав в.д Предсједништва и ја, као  вршилац дужности предсједника, добили одобрење да кренемо  у унутарстраначке изборе. И у протеклих мјесец и по дана активно смо радили и учествовали у свим политичким процесима. Унутарстраначки избори треба да дају нови квалитет, нову енергију и нове људе, уз дужно поштовање према оснивачима СДС -а који ће и даље имати своје запажено мјесто у странци”.

На новинарско питање, шта ће СДС мијењати у свом раду и какав курс ће заузети у будућности да би имао боље изборне резултате него до сада, Милићевић је одговорио да ће то бити блискији контакти са чланством, али и са бирачима.

“Ићи ћемо на директне контакте с грађанима, јер се странка у одређеном тренутку затворила у уске оквире, било персоналне или локалне. У тим оквирима није било добре политичке комуникације између чланства и странке. Наш програм и наши програмски циљеви остају идентични, али начин на који ћемо их остваривати мора да се мијења и морамо се приближити бирачима на терену”, изјавио је Милан Милићевић.


Семберија Инфо - Љ. Љубојевић