Без консензуса о омогућавању извоза пелета из БиХ :: Semberija INFO ::

 

Без консензуса о омогућавању извоза пелета из БиХ


- Савјет министара није данас постигао консензус о усвајању одлуке о измјенама одлуке о привременој забрани извоза одређених шумских дрвних сортимената и производа од дрвета, која је требало да омогући извоз пелета из БиХ, те ће се о овој тачки изјашњавати у другом кругу гласања на наредној сједници.

"На данашњој ванредној телефонској сједници Савјет министара је у другом кругу гласања дао сагласност на Правилник о измјенама и допуни Правилника о унутрашњој организацији Министарства безбједности, чиме се омогућава да ово министарство пружа административно-техничку подршку Контакт-тачки за сарадњу са Европолом", саопштено је из Савјета министара.

На овај начин омогућава се потпуна функционалност Контакт-тачке и јача сарадња БиХ са Европолом, а давање сагласности на овај правилник у складу је са препоруком Европске комисије у процесу добијања кандидатског статуса за БиХ.

На приједлог Министарства финансија и трезора, Савјет министара донио је одлуку о одобравању текуће резерве буџета БиХ и међународних обавеза за ову годину за спровођење Закона о измјенама Закона о платама и накнадама у институцијама БиХ.

Овом одлуком одобрено је 1.187.099 КМ за 11 буџетских корисника којима недостају средства у 2022. години за примјену Закона о измјенама Закона о платама и накнадама у институцијама БиХ.

Усвојеним измјенама се повећавају коефицијенти за обрачун плата одређеним категоријама запослених, државних и полицијских службеника, те за професионална војна лица са примјеном од 1. октобра 2022. године.

(Независне)