Које странке улазе у трку за упражњена мјеста градоначелника и начелника :: Semberija INFO ::

 

Које странке улазе у трку за упражњена мјеста градоначелника и начелника


За пријевремене изборе за градоначелнике Зворника, Бихаћа, Тузле и Сребреника, као и за начелнике општина Братунац и Вогошћа пријавило 13 политичких странака, те осам независних кандидата, речено је данас на сједници Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ.
 
Кандидате за градоначелника Зворника имаће СНСД, СДС, Уједињена Српска (УС), ДЕМОС и СДА, док ће се за мјесто начелника општине Братунац борити кандидати СНСД-а, СДС-а, УС-а, ДНС-а и независни кандидат Срђан Ранкић.
 
За градоначелника Бихаћа такмичиће се кандидати СДП-а, СДА, Помак-а, Странке за БиХ, НиП-а, Наше странке и НЕС-а, као и независни кандидати Амарилдо Мулић и Дамир Ђуг.
 
Кандидате за градоначелника Тузле имаће СДА, СДП, Странка за БиХ, ДФ, НиП, Наша Странка, те независни кандидати Мирнес Ајановић, Халид Жигић и Алмир Арнаут. Документација НЕС-а није била потпуна, те ће ЦИК, како преноси Срна, упутити обавјештење овој странци да достави довољан број валидних потписа.
 
Кандидате за градоначелника Сребреника имаће СДП, СДА, Странка за БиХ, НиП, док Наша странка и НЕС у року од два дана морају ЦИК-у доставити довољан број валидних потписа за овјеру.
 
У Вогошћи ће се за мјесто начелника борити кандидати СДП-а, СДА, Странке за БиХ, НиП-а, Наше странке, док НЕС мора доставити довољан број валидних потписа за учешће на пријевременим иозборима за начелника ове општине.
 
ЦИК је данас усвојила извјештаје о извршеним провјерама политичких странака и независних кандидата који су се пријавили за учешће на пријевременим изборима заказаним за 5. фебруар 2023. године.
 
Комисија је донијела одлуку и да субота и недјеља буду радни дани само за подношење жалби ЦИК-у поводом одлука са данашње сједнице.

(Независне)