Русија и Кина од 21. до 27. децембра изводе заједничку поморску вјежбу :: Semberija INFO ::

 

Русија и Кина од 21. до 27. децембра изводе заједничку поморску вјежбу


ИСТАНБУЛ  - Русија и Кина ће од 21. до 27. децембра извести заједничку поморску вјежбу под називом "Naval Interaction-2022" у Источном кинеском мору, саопштено је у понедјељак из Министарства одбране Русије.

"Главни циљ вјежбе је јачање поморске сарадње између Руске Федерације и Народне Републике Кине и одржавање мира и стабилности у азијско-пацифичком региону", наводи се у саопштењу из руског Министарства одбране.

Додаје се да ће двије морнарице, уз артиљеријско гађање морских циљева и увјежбавање заједничких противподморничких маневара, изводити заједничко ракетно и артиљеријско гађање ваздушних циљева.

"Руску морнарицу на вјежби ће представљати водећи брод Пацифичке флоте реда Накхимов, гардијска ракетна крстарица Варјаг, фрегата Маршал Шапошњиков, корвете пројекта 20380 Херој Руске Федерације Алдар Циденжапов и Совершењ", навело је руско Министарство одбране.

Додаје да ће у вјежбу са кинеске стране бити укључена два разарача, два патролна брода, интегрисани брод за снабдијевање и подморница.

Русија и Кина одржавају годишњу вјежбу "Поморска интеракција" од 2012. године.


Агенције / Глас Српске