ОПРЕЗ: НЕ ПОСТОЈИ БЕЗОПАСНА ПИРОТЕХНИКА :: Semberija INFO ::

 

ОПРЕЗ: НЕ ПОСТОЈИ БЕЗОПАСНА ПИРОТЕХНИКА


У просторијама Полицијске управе Бијељина Министарства унутрашњих послова Републике Српске данас је одржана редовна конференција за новинаре на којој су надлежни представили резултате рада припадника Министарства остварене током новембра 2022. године. Опште стање безбједности на подручју ПУ Бијељина у анализираном периоду оцјењено је као задовољавајуће.

Начелник Полицијске управе Бијељина Стјепан Терзић упознао је јавност да су током анализираног периода евидентирана 82 кривична дијела за која су надлежним тужилаштвима поднесена 64 извјештаја против 79 лица. Од 82 кривичних дјела, са преко 80% случајева доминирају кривична дјела општег криминалитета. У скоро 88% случајева припадници ПУ Бијељина расвијетлили су евидентирана кривична дјела. Евидентирано је такође, 39 случајева нарушавања јавног реда и мира и 77 саобраћајних незгода. Од тог броја двије незгоде су биле са смртним исходом (возач и сувозач), двије са тешко и 15 са лакше  повријеђеним лицима.  Најчешћи узрок саобраћајних незгода је непрописна брзина кретања возилом, неодржавање прописног одстојања између учесника у саобраћају и управљање возилом у алкохолисаном стању. У анализираном периоду, евидентирано је 1388 прекршаја у саобраћају, а 94 возача су искључени из саобраћаја од чега 89 њих због утврђене прекомјерне количине алкохола у крви.

Током новембра, на подручју које покрива Полицијска управа Бијељина, није затечено ни једно лице афроазијског поријекла за разлику од истог периода прошле године када их је евидентирано 67.

- Полицијска управа Бијељина у току новогодишњих и божићних празника појачаће присуство полицијских службеника на терену, све у циљу подизања степена безбједности грађана и њихове имовине на виши ниво. Искористио бих прилику и апеловао на наше грађане да се приликом обиљежавања предстојећих новогодишњих и божићних празника суздрже од управљања моторним возилима под дејством алкохола, од незаконите употребе ватреног оружја и употребе пиротехничких средстава како бисмо сви заједно дали скроман допринос да празници пред нама протекну на миран и достојанствен начин. Посебно бих апеловао на родитеље да упознају дјецу са могућим посљедицама нестручне употребе пиротехничких средстава, да петарде нису играчке и да не постоји безопасна пиротехника“, рекао је Стјепан Терзић, начелник ПУ Бијељина, зажеливши у име ПУ Бијељина свим грађанима сретне предстојеће новогодишње и божићне празнике.


Семберија инфо - И. Гутић