НСРС: Усвојен сет закона о повећању плата у јавном сектору :: Semberija INFO ::

 

НСРС: Усвојен сет закона о повећању плата у јавном сектору


Народнa скупштинa Републике Српске вечерас је на Петој посебној сједници усвојила сет закона о повећању плата у јавном сектору Републике Српске.

По хитном поступку посланици су усвојили Закон о измјенама Закона о платама запослених лица у јавним установама у области здравства Српске, Закон о платама запослених у јавним службама Српске, Закон о платама запослених у области високог образовања и студентског стандарда Српске, те Закон о платама запослених у основним и средњим школама и ђачким домовима у Српској.

Усвојени су и Закон о измјенама Закона о платама запослених у области културе Српске, Закона о измјенама Закона о платама запослених у органима управе Српске, Закон о измјенама Закона о платама запослених у Министарству унутрашњих послова Српске, те Закон о измјенама Закона о платама запослених у институцијама правосуђа Републике Српске.
 
 Након гласања о овом сету закона, о којем је вођена обједињена расправа, настављена је сједница расправом о Приједлогу закона о подршци незапосленом родитељу четворо и више дјеце у Републици Српској - по хитном поступку.

(РТРС)