Њемачки произвођач оружја добио наруџбу тешку 250 милиона евра :: Semberija INFO ::

 

Њемачки произвођач оружја добио наруџбу тешку 250 милиона евра


Њемачки произвођач оружја Рхеинметалл објавио је данас да је од домаћег произвођача луксузних аутомобила добио наруџбу дијелова за електрична возила вриједну више од 250 милиона евра.

Рхеинметалл ће аутомобилску компанију опремити иновативним склопкама за нову 900-волтну генерацију возила на електрични погон, наводи се у саопштењу.

Ријеч је о електрично-управљачким склопкама које омогућавају сигурно паљење и гашење електричних возила те осигуравају сигуран и учинковит рад возила, појаснили су у Рхеинметаллу.

Како истичу, то је нарочито важно у хитним ситуацијама, укључујући несреће или кратке спојеве у случају квара у систему.

Нова технологија од 900 волти значајно ће побољшати учинковитост нове генерације возила на батерије,омогућавајући брже пуњење и пријелаз већих удаљености. Тиме ће класа напона од 900 В постати стандард за будућа електрична возила, наводи се у саопштењу, преноси Индеx.

Почевши од 2025. године Рхеинметалл ће компанији чије име не наводи испоручивати ​​десетине милиона иновативних склопки за нову платформу возила.

Од почетка рата у Украјини и након најаве њемачке владе да ће у модернизацију војске уложити 100 милијарди евра пажња је углавном била усмјерена на Рхеинметаллову производњу оружја.

Али компанија жели проширити пословање и на друге секторе, попут електромобилности, и протеклих је година реорганизиовала одјел аутомобилских дијелова, напомиње агенција дпа.

(Независне)