Пронаћи рјешења за несметано функционисање друмског саобраћаја :: Semberija INFO ::

 

Пронаћи рјешења за несметано функционисање друмског саобраћаја


БАЊА ЛУКА, 08. фебруара – Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић одржао је састанак са представницима Привредне коморе Републике Српске на тему рјешавања актуелних питања и проблема у друмском саобраћају.

На састанку је оцијењено да је друмски саобраћај у Републици Српској угрожен и да постоје проблеми, али да je Министарство саобраћаја и веза Републике Српске у претходном периоду ријешило одређена питања у друмском саобраћају у оквиру своје надлежности.

Саговорници су констатовали да је неопходно пронаћи одговарајућа рјешења за одређене проблеме у координацији са надлежним институцијама Републике Српске и БиХ, са циљем несметаног функционисања друмског саобраћаја и одржавања стабилности.

Министар Чубриловић изразио је пуну подршку за рјешавање проблема у друмском саобраћају у Републици Српској, истичући да је заједничким рјешењима неопходно побољшати амбијент за несметано пословање и креирати мјере за унапређење услова рада превозника у Српској.

Представници Привредне коморе захвалили су министру на исказаној подршци, наводећи да су Министарство саобраћаја и веза и Влада Републике Српске имали разумијевања за рјешавање проблема у друмском саобраћају, те да је Влада у претходном периоду пружила значајну финансијску помоћ у исплати пореза и доприноса.


ДЕМОС