Зашто бирам РСС? - Теодор Јуришић: Не тражите промјене од других, стварајте их сами :: Semberija INFO ::

 

Зашто бирам РСС? - Теодор Јуришић: Не тражите промјене од других, стварајте их сами


Двадесетседмогодишњи инжењер пољопривреде Теодор Јуришић члан је Републичке странке Српске /РСС/ из Бијељине од њеног оснивања, а овај омладинац истиче да је одлучио да се политички ангажује јер жели да зна ко су појединци који воде заједницу у којој живи, да ли су њихови ставови исправни и могу ли их млади људи мијењати према својим потребама.
 
- Многи моји пријатељи не вјерују политичарима, не желе да схвате политички систем, нити да га мијењају. Ја сам сматрао да исто онако као што сам се занимао за градиво на факултету, или као што са вршњацима причам о разним темама, имам одговорност да се запитам ко води град у којем живим, ко доноси одлуке и да ли ћемо моји пријатељи и ја сутра живјети боље? – каже Јуришић, који је 1996. године рођен у Приједору.


 
Он истиче да је РСС препознао као младу странку, са квалитетним оснивачима, као партију која је велики дио њеног програма посветила омладини.
 
- У оквиру РСС основана је Републичка омладина Српске, а ја сам члан њеног повјереништва. Све наше идеје за акције и дјеловања делегирамо ка старијим и искуснијим колегама, који нас обично усмјере на који начин је најбоље да се организујемо. Моја порука младима је да не траже промјене од других, него да их сами стварају – навео је Јуришић.
 
Присјетио се одласка у САД након друге године студија на Пољопривредном  факултету у Бијељини и периода када је схватио да своју будућност жели да гради у Републици Српској.


 
- Пет мјесеци сам провео у САД, радио неколико послова, остварио много пријатељстава и понио лијепе успомене. Међутим, приоритет ми је био да завршим факултет, али и стекнем искуство, па сам се запослио у једној пољопривредној апотеци у Бијељини – присјећа се Теодор Јуришић.
 
Према његовим ријечима, у Бијељини би требало унаприједити многе области које занимају омладинце, од изградње адекватних спортских терена, бициклистичких стаза, скејт паркова, до простора у којима ће млади сами осмишљавати програме занимљиве за њихове вршњаке.
 
- Чини ми се да су млади некако „уљуљкани“ и „ушушкани“ у монотонију свакодневице. Морају да схвате да ће њихов град изгледати љепше, боље и садржајније само ако се они потруде да тако буде. Ако је политика један од начина, сматрам да треба да га искористимо – закључио је Јуришић.


РСС