ПЛАН ЈЕЛЕНЕ И ЉУБИШЕ: Након референдума у истој странци :: Semberija INFO ::

 

ПЛАН ЈЕЛЕНЕ И ЉУБИШЕ: Након референдума у истој странци


Фото - Фејсбук
Љубиша Петровић ће се придружити новој странци Јелене Тривић, без обзира на резултате референдума о његовом опозиву са позиције градоначелника, потврђено је Националу из извора у Градској управи Бијељине.

Ти извори тврде да је такав сценарио договорен на састанку Јелене и Љубише, који је одржан у недјељу у Бијељини.

Јелена и Љубиша су ‘црне овце’ у својим странкама и у врло сличној су политичкој позицији. Јелена је у сукобу с Драшком Станивуковићем и Браниславом Бореновићем, који уопште немају намјеру да подрже њен даљи политички ангажман у ПДП.

Истовремено, сматрају да их Јелена поткопава у сарадњи са Небојшом Вукановићем, који не пропушта ниједну прилику да јавно нападне Станивуковића.

Без обзира на недавну посјету Милана Милићевића и декларативну подршку коју је в. д. предсједника СДС дао Љубиши, градоначелник Бијељине сваког дана све више се удаљава од СДС, поготово Градског одбора у Бијељини.

Чини се да је та врста “љубави” обострана, пошто у бијељинском Градском одбору СДС постоји значајан број људи који не мисле ништа добро о Љубиши, поготово о његовој кадровској политици запошљавања у Градској управи.

У ГО СДС одбили су да коментаришу могућност да Љубиша, који је иначе познат по честим прелетима, поново промијени страначки дрес.

“Нећемо то да коментаришемо. Једино што можемо да кажемо јесте да нисмо позвани на састанке ни са Јеленом, ни са Вукановићем”, речено нам је од извора у ГО СДС Бијељина.

У друштву са Јеленом и Љубишом познаваоци политичких прилика у Српској виде и Небојшу Вукановића, који је ових дана, нимало случајно, покренуо нови талас оркестрираних напада на поједине локалне званичнике СДС-а.

Вјерује се да је циљ тих напада стварање простора за оснивање нове политичке партије Јелене Тривић, којој би се придружили и Љубиша Петровић и Небојша Вукановић. Та нова партија, кажу наши извори, била би подједнако удаљена и од СДС-а и ПДП-а с једне, те владајуће коалиције окупљене око СНСД-а с друге стране.

 
nacional.live