Путин: Русија обуставља учешће у споразуму о офанзивном наоружању :: Semberija INFO ::

 

Путин: Русија обуставља учешће у споразуму о офанзивном наоружању


Предсједник Русије Владимир Путин обратио се данас Федералној скупштини и, између осталог, рекао да Русија обуставља учешће у споразуму о стратешком офанзивном наоружању.

- Не излази, већ обуставља – нагласио је он.

Руски предсједник је истакао да САД преко НАТО-а постављају ултиматум Москви о Споразуму о стратешком офанзивном наоружању, траже да се реализују све тачке споразума, док сам „планира да се понаша како хоће”.

Путин је додао да Русија има информације да Вашингтон намјерава да изврши тестирање нуклеарног оружја.

- Прије него што се Русија врати разговору о овом споразуму, Русија мора да зна како да узме у обзир арсенале Француске и Велике Британије - рекао је руски председник.

“Запад користи и црног ђавола против Русије”
Нешто прије тога, Путин је казао да је Запад спреман да употреби било које средство за борбу против Русије, укључујући терористе и неонацисте све док служе њиховим циљевима.

- Њих је баш брига. Њима на Западу је свеједно на кога ће ставити улог у борби против Русије. Најважније је да ратују против нас, наше земље. Дакле, могу да искористе све, а видјели смо да је тако и било. И терористе и неонацисте, ма и црног ђавола, Боже опрости. Само да извршавају њихову вољу и да служе као оружје против Русије - истакао је Путин.


Глас Српске