Пригожин: У „Вагнеру“ нема држављана Србије :: Semberija INFO ::

 

Пригожин: У „Вагнеру“ нема држављана Србије


МОСКВА - Оснивач и вођа „Вагнера“ Јевгениј Пригожин изјавио је да у тој руској паравојној формацији нема држављана Србије.

Он је коментарисао текст објављен на ''politico.eu'', у којем се наводи да је предсједник Србије Александар Вучић за тај портал раније рекао ''да ће сви Срби регрутовани у паравојној групи 'Вагнер', који учествују у непријатељствима у Украјини, бити ухапшени по повратку у домовину''.

-Не постоји један једини Србин у Вагнеру. Последњи који се борио за „Вагнер“ отишао је прије два мјесеца. Ако иједан Србин тврди да се борио за „Вагнер „у 2023. - то је лаж. Не вјерујте му - поручио је Пригожин за руски портал РЕX који га је замолио да прокоментарише Вучићеву изјаву.

Пригожин је посебно нагласио да Вагнер ''никада није био у Србији'' и да ''нема никакве контакте са Србијом'', пренио је ТАСС.

Пригожин је свој одговор порталу РЕX објавио и на свом Телеграм каналу.

-Не треба ми „Вагнерова“ подршка, не требају ми да ми аплаудирају или да ме критикују - рекао је Вучић за ''politico.eu раније овог мјесеца током Минхенске безбједносне конференције, како наводи тај портал у јуче објављеном тексту под насловом ''Вучић се суочава са тешким избором''.


Танјуг / Глас Српске