Поскупјела регистрација возила у Српској :: Semberija INFO ::

 

Поскупјела регистрација возила у Српској


- Регистрација возила у Републици Српској је поскупјела јер је дошло до раста цијена осигурања од аутоодговорности, потврдио је за "Независне новине" Бојан Поповић, предсједник Скупштине Удружења осигуравајућих друштава РС.

​Он је објаснио да је дошло до поскупљења обавезног осигурања за 18 одсто, а да осигурање у склопу регистрације моторног возила износи укупно 30 до 40 одсто.

"Остало су пореске обавезе, давања за Ауто-мото савез и остало. Ми смо испред удружења тражили повећање цијена осигурања од аутоодговорности зато што је дошло до проблема при исплати штета. Бојимо се да са овим средствима које тренутно имамо за аутоодговорност нећемо у будућновише од 30 одсто у односу на 2021. годину. То је све везано за повећање цијене рада мајстора, резервних дијелова, а и возе се скупљи аутомобили", појаснио је Поповић.
Додаје да регистрација неће пуно поскупјети и да ће то бити неких 7,8 одсто.

"Понављам , осигурање чини 30 до 40 одсто од укупних средстава која се издвајају за регистрацију возила", рекао је Поповић. Иначе , Одлука о измјенама одлуке о заједничкој тарифи премија и цјеновнику за осигурање од одговорности за моторна возила у Републици Српској је објављена у Службеном гласнику РС у сриједу, те је повећање цијена осигурања од аутоодговорности од 18 одсто већ ступила на снагу.