ЗВОРНИЧАНИН ПРЕНОСИО НОВАЦ ЗА ХРВАТСКОГ ЕЛ ЧАПА :: Semberija INFO ::

 

ЗВОРНИЧАНИН ПРЕНОСИО НОВАЦ ЗА ХРВАТСКОГ ЕЛ ЧАПА


Foto: GlasSrpske

Зворник - Синиша Чутурић (25) из Зворника, којег сумњиче да је био члан организоване групе нарко-дилера Мајкла Доковића (60) званог хрватски Ел Чапо, ухапшен је на основу међународне потјернице Интерпола Загреб, потврђено је “Гласу Српске”.

Ова група дилера шверцовала је наркотике из Јужне Америке у Европу, а како сазнајемо, за Чутурићем се трагало више мјесеци. Открили су га и ухапсили припадници Полицијске станице Козлук у уторак у селу Брањево код Зворника. Након хапшења предат је Суду БиХ у Сарајеву који ће одлучити да ли ће бити изручен Хрватској. Чутурић је, иначе, брат Доковићеве дјевојке Невенке Чутурић (26), коју су прозвали “босанка кокаинска кума балканског нарко-картела”.

Доковића истражиоци, према ранијим информацијама, терете за шверц чак 600 килограма кокаина вриједног 18 милиона евра из Уругваја у Швајцарску. Откривен је недавно у великој акцији Европола.

Осим поменуте количине кокаина, заплијењен је још 421 килограм те дроге у Хонгконгу. По незваничним информацијама, пажња истражилаца је усмјерена на Доковића након што је прошле године на граничном прелазу Брегана између Словеније и Хрватске заустављен “мерцедес” у којем су били Невенка Чутурић и њен брат Синиша.

У аутомобилу је, постоје тврдње, полиција пронашла око милион евра без доказа о поријеклу. Новац је одузет, а против Чутурића је поднесена прекршајна пријава и пуштени су. Међутим, истражиоци су их убрзо повезали са нарко-босом Доковићем па је у јулу опет ухапшена Невенка Чутурић, као и Дражен Летић из Сремске Митровице због сумње да су преносили новац за групу нарко-дилера.

Тада је расписана потјерница за Синишом Чутурићем.

Акција “Мерлин”

У полицијској акцији “Мерлин” на подручју Бијељине јуче су ухапшене три особе и заплијењено 660 грама марихуане, 129 грама спида, 24 комада екстазија и седам грама нове дроге ајс. Претресено је 11 локација.

Према информацијама из МУП-а РС, у овом случају трагају за још шест осумњичених. Идентитет ухапшених лица није саопштен, као ни детаљи.

(глассрпске.цом)