Други круг избора, Црна Гора бира предсједника: Мило Ђукановић или Јаков Милатовић :: Semberija INFO ::

 

Други круг избора, Црна Гора бира предсједника: Мило Ђукановић или Јаков Милатовић


Држављани Црне Горе данас у другом кругу избора одлучују ко ће бити предсjедник државе. Право гласа има нешто више од 542.000 грађана. Бирачка мјеста отворена су од 7 до 20 часова.

У првом кругу избора, који је одржан 19. фебруара, ниједан од кандидата није добио више од половине гласова, па се двојица кандидата која су освојила највећу подршку надмећу у другом кругу. Кандидат ДПС-а Мило Ђукановић је у првом кругу освојио 35,37 одсто гласова, док је кандидат покрета Европа сад Јаков Милатовић имао подршку 28,92 одсто бирача.

У другом кругу грађани Црне Горе посљедњи су пут бирали предсједника пре 26 година. Ти избори остали су упамћени и по рекордној излазности од 73 одсто. Посматрачи не очекују толику излазност овога пута, али очекују већу него прије двије недјеље, када је на биралиште изашло 64 процента грађана.

​Гласачко право на предсједничким изборима има 542.154 грађана. Највише бирача је у Подгорици – 143.608, а најмање у Шавнику – 1.777. Бирачка мјеста била су отворена од 7 до 20 сати, a први прелиминарни резултати очекују се око 21 сат.


РТРС