Преминуо Марио Божић :: Semberija INFO ::

 

Преминуо Марио Божић


Бивши фудбалски репрезентативац БиХ Марио Божић (39) преминуо је након тешке болести.

Годинама се борио са тумором на мозгу и имао је двије тешке операције, али упркос великој борби, није издржао.

У марту 2007. Божић је добио први позив за репрезентацију Босне и Херцеговине код селектора Фуада Музуровића. На међународној сцени дебитовао је 8. септембра 2007. године, ушавши као замјена за Дарка Малетића у поразу од Мађарске резултатом 1:0.

Његова друга и посљедња игра за репрезентацију била је пријатељска утакмица против Бугарске у августу 2008. када је БиХ изгубила на Билином пољу резултатом 2:1, а селектор је био Ћиро Блажевић.

Рођен у Тузли, Божић се у раној младости преселио у Србију и сениорску каријеру започео у Лозници. Играо је и за Раднички Стобеx и Београд, да би у љето 2004. прешао у мађарски клуб Фехéрвáр, преноси Клиx.

Као редовни члан првог тима, Божић им је помогао да освоје Куп 2006. године, а у зимском прелазном року 2008. Божић је прешао у Ујпешт.

У Мађарској је провео укупно пет година, сакупивши 126 лигашких наступа и 15 голова.

У љето 2009. Божић се преселио у Словачку и потписао уговор са Слованом из Братиславе, гдје је провео двије сезоне и освојио четири велика трофеја с клубом.

Потом је наступао за израелски Асхдод, чачански Борац, кинески Схангхаи Схенхуа, азербејџански Симурq, а каријеру је окончао у Лозници 2016. године, гдје је касније именован за спортског директора клуба.


Независне новине