Позив на радионицу “Политичка писменост за локални грађански активизам” :: Semberija INFO ::

 

Позив на радионицу “Политичка писменост за локални грађански активизам”


Желиш – креирати ставове о свакодневним политичким дешавањима у нашој држави, формирати критичко мишљење на основу понуђених информација и позивати представнике власти на одговорност, онда је ова радионица управо за тебе!

Уколико си млада особа и имаш од 15 до 35 година, а свакодневно увиђаш проблеме у својој локалној заједници и не знаш на који начин би могао/ла на њих утјецати позивамо те да се пријавиш на тродневну радионицу политичке писмености, информишеш се о нашем политичком систему и креираш своју грађанску инцијативу!

Радионица ће се одржати од 28. до 30. априла, у Сарајеву.

Током радионице, имат ћеш прилику учити од стручњака у овој области који дјелују у својим локалним заједницама, те ћеш путем њихових примјера моћи креативно размишљати и додатно се мотивисати за свој локални грађански ангажман.

Очекивања која имамо од тебе као учесника/це радионице су:

– учешће сваког дана програма;
– интересовање за дјеловање у локалној заједници и
– спремност за иницирањем грађанске иницијативе коју ћеш упутити представницима власти у својој заједници!

Пријавити се можете путем овог линка, а пријаве су отворене до 20. априла до 23:59 сати.
Чекамо те!

“Објављивање овог текста је финансирано грантом Министарства вањских послова Сједињених Америчких Држава (Департмент оф Стате). Мишљења, налази и закључци који су овдје наведени припадају ауторима и не одражавају нужно мишљења, налазе и закључке Министарства вањских послова Сједињених Америчких Држава.“