Србија: 24. годишњица убојства новинара Славка Ћурувије :: Semberija INFO ::

 

Србија: 24. годишњица убојства новинара Славка Ћурувије


У поводу 24. годишњице убиства новинара и власника новина "Дневни телеграф" и "Еуропљанин" Славка Ћурувије, предсједник Комисије за истраживање убиства новинара у Србији Веран Матић казао је како се нада да је ово посљедња комеморација дочекана без правоснажне пресуде за починитеље убиства.

Према његовим ријечима, убиство је најављено у Политици експрес текстом "Ћурувија дочекао бомбе", а текст је прочитан и у програму јавног сервиса.

"Породица, кћерка Јелена и син Раде, Бранка заслужују извињење између осталог да се чује из ове куће. Могу ја то урадити и испричати им се шта им је то тада учињено", рекао је Матић гостујући у програму Радиотелевизије Србије.

Он је позвао грађане да се придруже шетњи новинара под слоганом "Истина је наша побједа" у знак сјећања на Ћурувију те додао да се "данас из различитих медија пуца на новинаре, те да новинари постају највећи непријатељи новинарима".

"Не само да се пријети новинарима изван професије, већ и у професији", казао је Матић.

Новинар и власник Дневног телеграфа и Европљанина Славко Ћурувија убијен је прије 24 године у средишту Београда, а правоснажна пресуда до данас није донесена.


Фена / БХРТ