Маск: Продајем Твитер ако наиђе прави купац јер је управљање турбулентно :: Semberija INFO ::

 

Маск: Продајем Твитер ако наиђе прави купац јер је управљање турбулентно


ЛОНДОН – Власник Твитера Елон Маск изјавио је да је управљање овом друштвеном мрежом „прилично болно” и „турбулентно” и да би продао компанију када би наишла права особа, преноси Би-Би-Си. Маск, који је још на челу произвођача аутомобила Тесла и ракетне компаније Спејс Екс, купио је Твитер за 44 милијарде долара у октобру, а његово лично богатство процењује се на скоро 190 милијарди долара, што га, према Форбсовој листи милијардера, чини другом најбогатијом особом на свету. Он је данас у интервјуу за Би-Би-Си, који је привукао више од три милиона пратилаца, на питање да ли се каје због куповине Твитера, рекао да је „ниво бола изузетно висок, и да ово није нека врста забаве”.

Говорећи о досадашњем времену које провео на челу Твитера, Маск је рекао: „Није било досадно. Било је прилично узбудљиво.” Додао је и да реч о „заиста стресној ситуацији у последњих неколико месеци”, али је нагласио да и даље сматра да је куповина компаније права ствар. Маск је саопштио да због обима посла „понекад спава у канцеларији”, и да има своје место на каучу у библиотеци „у које нико не иде”.

На питање новинара везано за одлуку да се налогу Би-Би-Си-а на Твитеру дода ознака која га описује као „медиј који финансира влада”, Маск је рекао да зна да „Би-Би-Си генерално није одушевљен тиме што га сврставају у државне медије”. Твитер је прво додао ознаку „Медији који су повезани са државом” на главни налог Би-Би-Си-а 4. априла, пре него што је то у суботу променио у „Медији које финансира влада”. Он је говорио још о финансијама компаније и саопштио да се „већина њених оглашивача вратила” Такође је рекао да смањење броја запослених са нешто мање од 8.000 у време када је купио Твитер, на око 1.500 у овом тренутку, није било лако, преноси Танјуг.


Танјуг / Политика