Шта се дешава у Црној Гори: Милатовић већ у проблему :: Semberija INFO ::

 

Шта се дешава у Црној Гори: Милатовић већ у проблему


Покрет Европа сад (ПЕС) самостално ће наступити на парламентарним изборима заказаним за 11. јун. Носилац листе на изборима биће лидер Покрета Милојко Спајић.

То је синоћ одлучено на сједници Главног одбора ПЕС-а.

Овакав исход значи да је струја Јакова Милатовића побијеђена на Главном одбору јер су они заступали став да треба ићи у велику коалицију прије избора.

Како је саопштено из Покрета Европа сад, Главни одбор је једногласно донио одлуку о модалитету наступа на парламентарним изборима.

Из тог покрета су поручили да ће "јединствено наставити политичку борбу за јак животни стандард, слободне инсититуције и помирено друштво".

Свађе и тешке ријечи

Тешке ријечи и свађе обиљежиле су вишечасовну сједницу ГО Европе сад, сазнаје Борба из више извора са сједнице.

Иако је тражено да сви одложе телефоне прије почетка сједнице, један дио функционера ипак није послушао те инструкције.

Два табора

Падале су тешке ријечи оптужбе, а Спајићев табор оптужује Милатовићеве подржаваоце да руше јединство странке и да све раде по налогу.

С друге стране, Милатовићеви сљедбеници оптужују Спајића да хоће да приватизује странку и да "раде" са бившим режимом и да хоће самосталан наступ на изборима.

На сједници је помињана и оставка Бранка Крвавца, али она није формализована, преносе Новости.

Извијесно је да нема више јединства и повјерења међу функционерима Европе сад и да ће вјероватно покушати да вјештачки одрже јединство до избора.
 
(Независне)