Миличевић: С поносом носимо и чувамо наслеђе Војске Републике Српске :: Semberija INFO ::

 

Миличевић: С поносом носимо и чувамо наслеђе Војске Републике Српске


В.д. предсједника Српске демократске странке др Милан Миличевић честитао је припадницима Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ, као и демобилисаним борцима Војске Републике Српске и њиховим потомцима 12. маја - Дана Војске Републике Српске.
 
„Допринос Војске Републике Српске и наших храбрих бораца био је пресудан у стварању Републике Српске, а на свима нама је да чувамо традицију наше војске чије наслеђе данас с поносом и чашћу носе припадници Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ. Данас се српски војнички барјак поносно вије и проноси поруку о војничким достигнућима Војске Републике Српске чију сам униформу и ја носио пуне четири године“, поручио је Миличевић у честитци.
 
Он је казао да је политичка мудрост првака Српске демократске странке, народно опредјељење да живи у слободи и храброст бораца Војске Републике Српске најзаслужнији што Република  Српска постоји већ 31 годину.
 
„12. мај је датум важан као и 9. јануар. На Светог Стефана 1992. године смо одлучили да ћемо политички бранити права српског народа а на Светог Василија Острошког Народна скупштина Републике Српске одлучила је да формира Војску Републике Српске како би се српски народ и оружано одбранио и сачувао своја права. Док славимо важне датуме за Републику Српску сјећамо се и оних који су положили своје животе чувајући нашу традицију, земљу и народ коме је  пријетила опасност“, закључио је Миличевић.
 
 
 СДС - Сектор за политику и медије