Путин: Организатори побуне су издали земљу, жељели су да се војници убијају међусобно :: Semberija INFO ::

 

Путин: Организатори побуне су издали земљу, жељели су да се војници убијају међусобно


МОСКВА - Оружани преврат који је покушан током викенда свакако би био угушен, саопштио је предсједник Русије Владимир Путин у свом телевизијском обраћању јавности.


- Ситуација која се догодила само показује да је сваки немир осуђена на пропаст. Свакако би оружана побуна била угушена. Организатори побуне су издали земљу и издали су оне које су били са њима у томе. Ти побуњеници су жељели да се војници убијају међусобно, а и Кијев је желио такав исход. Ја сам издао упутства да се избјегне проливање крви. Биће приведени правди одговорни за хаос који је настао”, рекао је Владимир Путин.- рекао је шеф руске државе.

Јавне организације, вјерске конфесије, водеће политичке партије и, фактички, читаво руско друштво заузели су чврст став у подршку уставном поретку у покушају преврата 24. јуна, рекао је Путин.

- Фактички се цијело руско друштво ујединило и окупило око главног - одговорности за судбину отаџбине - оцијенио је он.

Путин је истакао да су организатори побуне покушали да борце и командире групе Вагнер искористе.

- Знали смо и знамо да су огромна већина бораца и команданата групе Вагнер такође руске патриоте, које су одане своме народу и држави. Они су доказали своју храброст на бојном пољу, ослобађајући Донбас и Новорусију. Њих су покушали наслијепо да искористе против своје браће по оружју, са којима су се заједно борили за земљу и њену будућност - поручио је Путин.


Глас Српске