Додик: ВРС храброшћу и одважношћу чувала Републику Српску :: Semberija INFO ::

 

Додик: ВРС храброшћу и одважношћу чувала Републику Српску


Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку команданту Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука бригадиру Сретену Милошевићу, официрима, подофицирима као и свим припадницима овог пука, поводом Видовдана - крсне славе Војске Републике Српске.

- У име грађана Републике Српске и у своје име, упућујем вам искрене честитке поводом обиљежавања Видовдана - крсне славе Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука - поручио је Додик.

Додик је навео да је Видовдан датум који у историји представља синоним за велика страдања српског народа, али и извојеване побједе свих храбрих припадника Војске Републике Српске, који су свој живот дали за слободу коју данас уживамо.

Он је поручио да им "због тога дугујемо вјечну захвалност и сјећање на њихову жртву која нас трајно обавезује да чувамо и бранимо Републику и оставимо у насљеђе будућим генерацијама".

- Војска Републике Српске је у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату својом храброшћу и одважношћу поносно чувала Републику Српску, њену територију и српски народ - истиче Додик.

Настављајући да баштини традицију Војске Републике Српске, каже Додик, Трећи пјешадијски пук представља гарант опстанка Републике Српске и српског народа и очувања мира и стабилности.

(РТРС)