Посјета министра Шеранића дјеци која љетују у Бечићима у оквиру пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске – 2023. године“ :: Semberija INFO ::

 

Посјета министра Шеранића дјеци која љетују у Бечићима у оквиру пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске – 2023. године“


Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић са сарадницима посјетио је данас дјецу која се налазе на десетодневном љетовању у Бечићима, у оквиру пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске – 2023.године“.

У Бечићима тренутно борави четврта овогодишња смјена од 120 дјеце из Бањалуке, Лакташа, Бијељине и Невесиња, уз стручну подршку васпитача и стручног особља.

Најмлађи учесници пројекта су за министра и остале госте уз помоћ стручног особља, који раде са њима током боравка, припремила приредбу и показали своје таленте.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић истакао је да је увијек срећан када је окружен дјечијом радошћу и ведрином.

Истакао је да му је посебно драго што види да дјеца у Пројекту квалитетно проводе вријеме, друже се, стичу нова искуства, охрабрују једни друге, јачају самопоуздање и афирмишу потенцијале.



,,Овај пројекат је изузетно важан за њихово одрастање и развој, посебно код осјетљивих категорија дјеце, због чега му посeбну пажњу посвећујемо и сви ми у Министарству здравља и социјалне заштите и Влади Републике Српске“, каже министар Шеранић.

,,У протеклих 20 година пројекат ,,Социјализација дјеце Републике Српске“ обухватио је више од 36.000 учесника, од чека преко 29.000 дјеце, из свих општина Републике Српске“, подсјећа директор Јовић.



Током 2023.године, у периоду од 1.јуна до 24.септембра пројектом ће бити обухваћено око 1.700 дјеце, у 13 смјена.

Пројекат „Социјализација дјеце Републике Српске“ реализује ЈУ Јавни фонд за дјечију заштиту Републике Српске, у сарадњи са министарством здравља и социјалне заштите Републике Српске, а на основу Закона о дјечијој заштити Републике Српске и финансијску подршку Владе Републике Српске.