Милатовић стигао у посету Србији, дочекао га Дачић :: Semberija INFO ::

 

Милатовић стигао у посету Србији, дочекао га Дачић


Фото - Танјуг
Председник Црне Горе Јаков Милатовић стигао је данас у званичну дводневну посету Србији, а на аеродрому „Никола Тесла” у Београду дочекао га је први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

„Пожелео сам добродошлицу председнику Црне Горе Јакову Милатовићу, који ће боравити у дводневној званичној посети Републици Србији! Радујем се овом сусрету који ће додатно учврстити традиционално пријатељске односе и сарадњу наших земаља”, навео је Дачић на Инстаграму, где је објавио и фотографије са Милатовићем.

У част посете Милатовића, амбасада Црне Горе приредиће вечерас свечани пријем у Црногорској кући у Београду, наводи се у саопштењу службе за информисање председника Црне Горе.

Како је најављено, Милатовић ће се сутра, уз церемонијални дочек испред Палате Србија, састати са председником Србије Александром Вучићем, а након тога и са председником Народне скупштине Владимиром Орлићем.

Предвиђено је да председник Црне Горе у оквиру посете положи венац на Споменик незнаном јунаку на Авали уз војне почасти, као и да положи цвеће испред Основне школе „Владислав Рибникар”.

Посета Милатовића Србији долази након посета Бриселу и институцијама ЕУ и НАТО, а са циљем јачања политичких и економских односа две државе и унапређења регионалне сарадње, додаје се у саопштењу председника Црне Горе, преноси Танјуг.


Танјуг / Политика