У Српској покренуто онлине психолошко савјетовалиште :: Semberija INFO ::

 

У Српској покренуто онлине психолошко савјетовалиште


Због важности менталног здравља и све већих изазова данашњице Фондација за породицу у партнерској сарадњи са Друштвом психолога Републике Српске је покренула онлине психолошко савјетовалиште, саопштено је из данас из поменуте Фондације.

Савјетовалиште је, како се додаје у саопштењу, доступно на wеб адреси хттпс://псyцхоцаре.ливе/хоме и нуди двије врсте услуга и то психолошко савјетовање и психотерапију који се пружају у формату један на један или у форми групних радионица. 

"Више од 20 стручних психолога са свим потребним лиценцама, образовањем и искуством нуди своје услуге за подршку и превазилажење бројних ситуација било породици као заједници било појединачним њеним члановима, паровима, појединцима", наводи се у саопштењу.

Сваки психолог, додаје се, нуди и бесплатне сесије на седмичном нивоу, а услуге се пружају онлине и доступне су свим старосним добима и свим грађанима. 

"Осим услуга специфичних за потребе породице попут системског породичног савјетовања, третмана проблема са концентрацијом и учењем, вршњачким насиљем, подршке трудницама, педијатријске психологије које проводе посебно школовани психолози, на платформи су доступне и друге специјализоване услуге попут савјетовање за дјецу, адолесценате и тинејџере, подршка онколошким болесницима, когнитивно-бихевиорална терапија, АЦТ терапија, ЦФТ терапија и друго", наводи се у саопштењу.

Појашњава се да су, технологије које су коришћене у изради ове платформе усклађене са највишим стандардима заштите приватности које поставља регулатива Европске уније те су анонимност и приватност гарантовани. Захваљујући сарадњи са партнерима из привреде, омогућили смо картично плаћање услуга са најсигурнијим системом наплате". 

Заказивање потребне услуге са изабраним психологом се врши на једноставан начин, а како би олакшали употребу платформе припреми су кратак видео о томе како се отвара бесплатан налог.
 
(Независне)