Расвјетљена кривична дјела извршена на штету имовине :: Semberija INFO ::

 

Расвјетљена кривична дјела извршена на штету имовине


Полицијски службеници Полицијске станице Шамац,расвјетлили су кривична дјела ,,Тешка крађа“ извршене на штету апарата за самоуслужно прање возила који се налазе у склопу правног лица на подручју Шамца у мјесецу јулу текуће године.

Наиме, радећи на расвјетљавању кривичних дјела на штету имовине, полицијски службеници дошли су до сазнања да  је највјероватније извршилац дјела лице М.К.

На основу наредбе Основног суда у Шамцу под надзором Окружног јавног тужилаштва у Добоју извршено је претресање стана и др. просторија које користи лице М.К. Приликом претресања пронађени су и привремено одузети предмети који се доводе у везу са извршењем  кривичних дјела ,,Тешка крађа“.

Током криминалистичке обраде лица утврђено је, да је лице М.К.у више одвојених наврата,употребом подесног предмета извршио неовлаштено отварање аутомата за самоуслужно прање возила, а све у циљу стицања противправне имовинске користи. Од стране полицијских службеника лице је лишено слободе.

О свему је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Добоју, који је наложио да се догађај документује, те да се против лица М.К. достави Извјештај о почињеном кривичном дјелу ,,Тешка крађа“.