Wизз Аир премјешта базу у Тузли и обуставља летове за неколико дестинација :: Semberija INFO ::

 

Wизз Аир премјешта базу у Тузли и обуставља летове за неколико дестинација


Авиокомпанија Wизз Аир обавијештава јавност и кориснике њихових услуга у Босни и Херцеговини да од септембра ове године премјешта своја два авиона базирана у Тузли, у друге базе унутар мреже.

Како наводе из ове компаније у саопштењу, ову одлуку су донијели због промјењивог економског окружења, као и оперативних изазова, узрокованих временским приликама у регији, те да би искористили прилике за раст прерасподјелом својих капацитета на друге руте са већом потражњом.

"Иако ће неколико линија бити обустављено, Wизз Аир ће наставити са летовима на релацијама из Тузле до Басел Мулхоусеа, Дортмунда, Франкфурт-Хахна и Меммингена. Путници захваћени овим промјенама ће бити обавијештени путем е-маила и имаће могућност избора између поврата 120 одсто оригиналне цијене карте у виду кредита авиокомпаније, 100 одсто готовинског поврата новца или алтернативног лета", казали су из Wизз Аира и додали да ће свим запосленицима сједишта у Тузли бити понуђене могућности прераспоређивања у њихове друге базе.

Додају да остају посвећени дугорочном расту на Балкану, отварајући стотине радних мјеста и истовремено стимулирајући туристичку и угоститељску индустрију.

"У протеклих дванаест мјесеци, Wизз Аир је најавио распоређивање нових авиона у Тирану, Скопље и Београд те покретање нових линија према Великој Британији, Њемачкој, Италији, Луксембургу, Пољској, Грчкој, Шпанији и многим другим земљама", стоји у саопштењу.

Роланд Тишнер, директор за управљање и оперативне послове Wизз Аир Мађарска казао је да изазовно макроекономско окружење, као и компликовани временски услови у регији, попут честих магли, значајно утичу на оперативне перформансе.

"Све нам то онемогућава да одржавамо велику мрежу летова са тузланског аеродрома и базирамо наше авионе тамо. Извињавамо се нашим путницима за неугодности које ће ово изазвати. Сада нам је приоритет осигурати да сви погођени путници буду директно контактирани с јасним савјетима о њиховим опцијама и побринути се о колегама и посади у Тузли. Привилеговани смо што у Тузли имамо високо професионалан и предан тим те се трудимо да сви они добију прилике у другим Wизз Аир базама. Wизз Аир наставља летјети на девет линија са бх. аеродрома Сарајево, Тузла и Бањалука", казао је Тишнер.

(Независне)