Невријеме кренуло са запада: Двије снажне олујне ћелије близу Словеније, иду ка истоку :: Semberija INFO ::

 

Невријеме кренуло са запада: Двије снажне олујне ћелије близу Словеније, иду ка истоку


Foto: Pixabay
Портал Реин аларм јавља да стиже ново невријеме са запада, преко Словеније.

Словеначка Агенција за заштиту животне средине наводи да су се рано јутрос у близини границе Словеније са Италијом створиле двије јаче олујне ћелије које путују према истоку.

Прва је кренула у унутрашњост Словеније, а друга је захватила подручје јужно од Бовца. 

За цијелу Словенију издато је наранџасто упозорење због могућег олујног невремена. Поново постоји опасност од јачих удара ветра, пљускова и града, јављају регионални медији.

Пљускови би могли изазвати и бујичне поплаве, додаје се у саопштењу.

И у Хрватској је данас прогнозирано нестабилно вријеме, а како наводи Републички хидрометеоролошки завод Хрватске највећа могућност за локално грмљавинско невријеме у тој земљи је поподне и увече.

Наранџасто упозорење због могућег олујног невремена на снази је у вијећем дијелу БиХ до недјеље. Наранџасто упозорење издато је као упозорење на локалне пљускове праћене грмљавином и појачаним вјетром уз могућу појаву града.

Подручје за које је издат наранџасти метеоаларм је западна, сјеверна, централна и источна БиХ, а на снази је од данас од 16.00 часова до 22. јула до поноћи.

Републички хидрометеоролошки завод Србије објавио је рано јутрос два упозорења. У првом се упозорава да се данас и сутра поподне и увече на подручју Србије могу очекивати временске непогоде, док се друго односи на високе температуре.

(РТРС)