Вишеградска бања - бисер Републике Српске :: Semberija INFO ::

 

Вишеградска бања - бисер Републике Српске



Пет километара од Вишеграда налази се бисер Републике Српске - Вишеградска бања. Рехабилитациони центар Вилина влас пружа услуге физикалне терапије, али и реакреацију и уживање за бројне туристе. Оно што је издваја су и два хамама која су у употреби и данас, а настала још у добра изградње моста.

У густо обраслој боровој шуми на 460 метара надморске висине скоро пола миленијума примјењује се један од најстаријих начина лијечења у медицини-лијечење термалном водом. Рехабилитациони центар Вилина Влас налази се на извориштима овакве воде старим скоро 40.000 година. Помаже код лијечења бројних болести а занимљиво је и да подмлађује.

- Сва болна стања било да се ради о астритисима, спондилозе, кичменог стуба посттрауматским и постоперативним стањима. Једноставно вода је нешто што ми користимо максимално и негдје према нашим истраживањима од воде добијамо највећи терапијски учинак, мада користимо и све друге процедуре - навела је докторица Душана Буквић, специјалиста физикалне медицине и рехабилитације. У љековитост воде Вишеградске бање увјерила се још прије 18 година и Ана Драгаш из Пљеваља.

- Задовољна сам са бањом задовољна са њиховим услугама. Не бих вам знала рећи ко је бољи да ли медицинско особље или особље ресторана или рецепција. Чим долазим толико година значи да је услуга на врхунском нивоу поготово што је бања фантастична - рекла је Ана.


РТРС