АЛБАНЦИ СА КОСОВА ИЗРЕШЕТАЛИ ДРУГОВЕ, ГРАЂАНИ СНИМАЛИ ПУЦЊАВУ :: Semberija INFO ::

 

АЛБАНЦИ СА КОСОВА ИЗРЕШЕТАЛИ ДРУГОВЕ, ГРАЂАНИ СНИМАЛИ ПУЦЊАВУ


Foto: Facebook screenshoot,Focus.De screenshot
Фатос Љуми (39) је убијен, а његов брат Хаки (45) рањен у два одвојена ватрена обрачуна који су се јуче догодили у њемачком градићу Абенсберг у Баварској на југу земље, а код њих су пронађени српски пасоши. Само два сата касније, ухапшени су нападачи, Албанци са Косова.

Хици су најприје одјекнули на паркингу једног супермаркета у Абенсбергу, а према ријечима очевидаца, погођени мушкарац за ког су њемачки медији најприје пренијели да је Србин, подлегао је повредама на лицу мјеста. Љекарска екипа која је стигла на лице мјеста могла је само да констатује смрт.

Пола сата касније, полиција је примила позив да је 45-годишњи мушкарац рањен испред куће у истом граду. Истрагом је утврђено да је ријеч о двојици браће, а на основу описа које су пружили очевици, нападачи су ухапшени исте вечери. Ријеч је о двојици мушкараца албанске националности са Косова.

Велики број њемачких полицајаца учествовало је у потрази за нападачима, укључујући и хеликоптер који је превезао Хакија у болницу. Његово стање је према посљедњим информацијама које су пренијели њемачки медији, веома тешко.

Њемачки портали су јуче пренијели, називајући сукоб “балканским ратом на њемачким улицама”, да су у двије пуцњаве устрељени двојица Срба, јер су код њих били пронађени српски пасоши. Међутим, испоставило се да су, као и нападачи, албанске националности, те да имају и српска и држављанства такозване државе Косово.

Мотив још нејасан

Иако су нападачи ухапшени непосредно након пуцњаве, тамошњи истражитељи још утврђују мотив пуцњаве. Прикупљене информације говоре да се четворка познавала, те да су посриједи нерашчишћени рачуни око криминалних послова, али се полиција и даље не оглашава званично.

У међувремену, албански медији открили су идентитет упуцаних, а њихове породице изразиле су жаљење на својим профилима на друштвеним мрежама.

Након што је полиција прегледала снимке са надзорних камера и покупила све информације неопходне за расвјетљавање случаја, очекује се чешљање снимака са телефона грађана који су забиљежили пуцњаву.

Упркос томе што се на друштвеним мрежама спекулише да је ријеч о политички мотивисаном нападу, полиција је казала да ниједан траг засад не указује на то. Уз то, полиција се нада да ће повријеђени Хаким успјети да пружи више информација, али засад није могуће разговарати са њим јер се налази у тешком стању.

Њемачки портал Меркур пренио је да ће против 41-годишњег ухапшеног мушкарца бити подигнута оптужница за убиство и покушај убиства, док ће други ухапшени (39) вјероватно бити пуштен из притвора.

(Блиц)