МО Русије: Украјински дрон уништен изнад Белгородске области :: Semberija INFO ::

 

МО Русије: Украјински дрон уништен изнад Белгородске области


МОСКВА, KИЈЕВ – Рат у Украјини ушао је у 540. дан. Руска војска оборила је украјински дрон изнад Белгородске области, нема жртава нити материјалне штете, саопштило је данас Министарство одбране Русије.

Генералштаб Оружаних снага Украјине саопштио је да су руске снаге безуспјешно изводиле нападе у Харковској Доњецкој области на Бахмутском правцу и у области Авдејевке. 

МО Русије: Украјински дрон уништен изнад Белгородске области

Руска војска оборила је украјински дрон изнад Белгородске области, нема жртава нити материјалне штете, саопштило је данас Министарство одбране Русије.

-Данас, око 9 сати по московском времену, осујећен је покушај кијевског режима да изведе терористички напад беспилотном летјелицом на објекте на територији Руске Федерације - наведено је у саопштењу, преноси Интерфакс.

Додаје се да су руски ПВО системи открили и уништили дрон над територијом Белгородске области.

Белгородска област налази се на западу Русије, на граници са Украјином.

ФСБ: Приведене двије особе које су планирале диверзију у Краснојарској области

У Краснојарској области приведене су двије особе које су планирале да дигну у ваздух базне комуникационе станице у затвореној административно-територијалној формацији (ЗАТО) Зеленогорск, саопштила је данас прес служба регионалне управе Федералне службе безбједности Русије (ФСБ).

Наведено је да су двојица присталица организације “Грађани СССР”, која је забрањена у Русији, планирали да дигну у ваздух базне станице Ростелекома и ТрансТелеКома, како би онемогућили слање позива мобилисаним руским грађанима преко портала Државне услуге, преноси агенција РИА Новости.

Према подацима истраге, осумњичени су се спремали да преко трећег лица набаве ТНТ динамит и друга експлозивна средства. Приликом преузимања експлозива привели су их службеници ФСБ.

МО Русије: Украјински дрон уништен изнад Белгородске области

Руска војска оборила је украјински дрон изнад Белгородске области, нема жртава нити материјалне штете, саопштило је данас Министарство одбране Русије.

-Данас, око девет часова по московском времену, осујећен је покушај кијевског режима да изведе терористички напад беспилотном летјелицом на објекте на територији Руске Федерације - наведено је у саопштењу, преноси Интерфакс.

Додаје се да су руски ПВО системи открили и уништили дрон над територијом Белгородске области. Белгородска област налази се на западу Русије, на граници са Украјином.

Генералштаб Украјине: Руске снаге безуспјешно нападале на неколико праваца

Руске снаге су протеклог дана безуспјешно изводиле нападе у  Харковској и Доњецкој области, али су их украјинске снаге задржавале, саопштио је јутрос Генералштаб Оружаних снага Украјине.

На Бахмутском правцу и у области Авдејевке руске снаге су водиле неуспјешне офанзивне операције и извеле ваздушне ударе, преноси Униан.

Украјински генералштаб тврди да ни руски напади на правцу Мариинке и Купјанска нису били успјешни.

Истовремено, Одбрамбене снаге Украјине настављају да изводе офанзивне операције на правцу Мелитопоља и Бердјанска и да консолидују положаје, истиче генералштаб украјинске војске.

Украјина испоручила 8.1 милион тона житарица преко румунске луке Констанца

Украјина је испоручила 8,1 милион тона житарица преко румунске црноморске луке Констанца у првих седам мјесеци ове године, при чему је темпо успорен након што је Русија напала инфраструктуру украјинских лука.

Украјинско жито сада се извози из луке у Констанци, одакле традиционално Румунија извози своје жито и одакле жито извозе Мађарска и Србија.

Прије рата у Украјини, из те луке је извезено 25 милиона тона за годину дана, али поједини оператери наводе да ће тај рекорд сада бити надмашен, јер се, како наводе, доста уложило у повећање капацитета.

Украјинске луке на Дунаву чиниле су око четвртину извоза житарица прије него што се Русија повукла из споразума који су подржале УН, а сада су постале главни излазни пут за житарице ка Румунији.

Раније овог мјесеца, румунски министар саобраћаја Сорин Гриндеану рекао је да чланица ЕУ и НАТО-а Румунија има за циљ да удвостручи мјесечни транзитни капацитет украјинског жита до Констанце на четири милиона тона у наредним мјесецима.


Глас Српске / Агенције