Нова кладионичарска превара у Дервенти: Остао без 10.050 евра :: Semberija INFO ::

 

Нова кладионичарска превара у Дервенти: Остао без 10.050 евра


Полицији из Дервенте једно лице из овог града пријавило је да преварен за око 20.000 марака.

"Лице је пријавило да је преко једне друштвене мреже ступило у контакт са једним лицем које му је понудило тзв. кладионичке дојаве, што је оштећено лице прихватило. Од 7. до 13. јула ове године оштећено лице је у више наврата уплаћивало новац у укупном износу од 10.050 евра преко "Wестерн Унион-а" и "Монеyграм-а"", навели су из Полицијске управе Добој.

Додали су да су пријаву добили јуче од оштећеног лица.

"Подсјећамо, Полицијској станици Дервента, 22. августа, пријављено је да је оштећено лице преко једне друштвене мреже ступило у контакт са једним лицем које је понудило тзв. кладионичке дојаве, те да је потребно да му се уплати новац преко "xБон-а" како би одиграло утакмице а по завршетку истих новац је требало исплатити оштећеном лицу. Након што је оштећено лице у два наврата уплатило новац у укупном износу од 3.380 КМ, блокирано је на свим друштвеним мрежама од стране пријављеног лица", навели су из Полицијске управе Добој.           

Апеловали су на све грађане да не насједају на овакве видове превара те да поступају крајње опрезно у ситуацијама када се од њих тражи да уплате новац нарочито од лица чији им је идентитет непознат, те да о томе обавијесте најближу полицијску станицу.

(Независне)