Савјет министара БиХ данас пред собом има 43 тачке дневног реда :: Semberija INFO ::

 

Савјет министара БиХ данас пред собом има 43 тачке дневног реда


САРАЈЕВО - На данашњој сједници Савјета министара БиХ наћи ће се обиман дневни ред, а једна од тачака односи се на истицање заставе Европске уније у министарствима, управним организацијама и другим тијелима Савјета министара БиХ.

Министри би данас требали усвојити и одлуку према којој се ван снаге ставља Одлука о проглашењу стања природне или друге несреће на територији Босне и Херцеговине, преноси Кликс.

Такође, дневним редом сједнице превиђено је одређивање међународних граничних прелаза за превоз оружја те формирање Радне групе за хармонизацију прописа о оружју и муницији међусобно и са правном стечевином Европске уније. Једна од тачака дневног реда је и Приједлог правилника о евиденцији научног и пословног исељеништва и истакнутих појединаца у исељеништву из Босне и Херцеговине, а ту је и Извјештај о праћењу поступка јавних набавки за 2022. годину, најављено је из Савјета министара БиХ.

На дневном реду ће се наћи и Извјештај о прихвату и интеграцији бх. држављана који се враћају у БиХ по основу Споразума о реадмисији за 2022. годину, а предвиђено је и давање мишљења на Приједлог закона о измјени Закона о раду у институцијама Босне и Херцеговине.

Ту је и информација о препорукама НАТО-а по документу “Информација о реализацији активности из Програма реформи БиХ 2021 и Програма реформи Босне и Херцеговине 2022”.


Глас Српске